Simson: languse põhjuseks on eriarvamuste klaarimine meedias

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson riigikogu istungil
Kadri Simson riigikogu istungil Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson pakkus välja, et Keskerakonna reitingu languse peamiseks põhjuseks võib olla erakonna sees olnud eriarvamuste klaarimine meedia vahendusel.

Simsoni sõnul on küll kogu eeter täis Keskerakonna sisepingetest, kuid nende toetus on endiselt samal tasemel kui aasta tagasi parlamendivalimistel.

«See näitab, et meie valijad on lojaalsed. Veerandi valijate usaldus on kõva baas, millelt jätkata sisulist tööd,» kinnitas Simson.

Simsoni kinnitusel on tal hea meel näha, et juba terve kvartali pikkuse perioodi jooksul ületab opositsiooni toetus valitsuserakondade toetust ning mitte enam veidi, vaid juba päris suurelt.

«See on märk, et Eesti inimesed on praegusest valitsusest väsinud ning soovivad, et riiki juhitaks inimkesksemalt ja sotsiaalsemalt,» arvas Simson.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on märtsis tõusnud Eesti kõige populaarsemaks erakonnaks, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Uuringu kohaselt on SDE toetus märtsis 30 protsenti, mis on kaheksa protsendipunkti võrra kõrgem kui veebruaris. Reformierakonna toetus on 29 protsenti, mis on ühe protsendipunkti võrra kõrgem kui veebruaris.

Nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kui ka Keskerakonna toetused on langenud. IRLi toetus on langenud 14 protsendilt veebruaris 12 protsendile märtsis. Keskerakonna toetus on langenud 26 protsendilt 23 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles