Medvedev: Vene ja USA jäävad raketitõrjesüsteemide teemal oma arvamusele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa ja USA jäävad raketitõrjesüsteemide ülesseadmise küsimuses senistele positsioonidele, rääkis Vene president Dmitri Medvedev pärast kohtumist USA presidendi Barack Obamaga.

Samas lisas ta, et veel on aega jõuda kokkuleppele, vahendas Vene riigipea sõnul RIA Novosti.
Medvedev kinnitas, et viimased kolm aastat on kahe riigi suhete seisukohast vaadatuna parimad kümne aasta läbilõikes ja seetõttu on õnnestunud palju korda saata.

«Me rääkisime sellest, et aeg pole kadunud. Koostöö ja kõigi aspektide arutelu, mis puudutavad Euroopa raketitõrjesüsteemi ideede realiseerimist, võiks olla aktiivsem. Leppisime kokku, et praegu on hetk, mil teevad tööd spetsiaalsed tehnilised eksperdid. Loomulikult jääme me igal juhul oma seisukohtadele, kuid vastaval teemal peetav dialoog pole mitte ainult võimalik, vaid hädavajalik,» rääkis Medvedev.

Vene president lisas, et praegu on aega läbirääkimisteks ja tasakaalustatud otsusteni jõudmiseks ning seda arvestades neist kogemustest, mis kaks riigipead said START-leppe ettevalmistamise käigus.

Lisaks rääkisid kaks riigipead konfliktist Süürias, mis Medvedevi sõnul on teravaimaks probleemiks rahvusvahelises poliitikas. Venemaa jääb oma seisukoha juurde: hoiduda jõuga sekkumisest, et vältida kodusõda.

Barack Obama rääkis Soulis pärast kinniste uste taga aset leidnud kohtumist meediale, et Venemaa ja USA peavad mitmes küsimuses tegema suurt tööd.

«Praegu on kätte jõudnud aeg, mil meie tehnilised spetsialistid, meie meeskonnad alustavad diskussiooni tehniliste küsimuste üle,» kommenteeris ta raketitõrjeküsimuse teemat.

Ka räägiti Iraani tuumaprogrammist ja olukorrast Põhja-Koreas.

Nii Medvedev kui Obama kohtusid eile ÜRO endise peasekretäri Kofi Annaniga, kes on organisatsiooni erisaadikuks Süüria konfliktis. Mõlemad on valmis osutama Annanile igakülgset toetust. Medvedevi sõnul on praeguses olukorras oluline, kodusõja oht ei realiseeruks ja missioon lõppeks kõikide osapoolte vahelise dialoogiga Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles