Kevad pole jäämurdjatelt tööd võtnud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Vidar Viking.
Jäämurdja Vidar Viking. Foto: Toomas Huik/Postimees

Jäämurdja Tarmo väljub täna õhtul kell 21.00 Hundipea sadamast jäämurdetöödele Soome lahele, et välja vahetada seni piirkonnas töötanud Vidar Viking.

Soome lahel vajavad jäämurdja abi Sillamäe sadamat külastavad laevad, kuid Kunda sadama piirkonnas liiguvad laevad jäämurdja abita. Sillamäe sadama piirkonnas on triiviv rüsijää kohati paksusega kuni 40 cm, mis takistab laevade liikumist ja laevad vajavad jätkuvalt jäämurdja abi.

Pärnu lahel on endiselt Pärnu sadamast kuni Sorgu saareni kinnisjää paksusega kuni 40 cm ja Sorgu saarest kuni Kihnu saareni triiviv rüsijää, mistõttu vajavad nõrgema peamasinaga laevad jäämurdja abi.

Pärnu ja Liivi lahel jäämurdeteenust osutaval multifunktsionaalsel laeval EVA-316 on tehniline rike, mis ilmnes pühapäeva pärastlõunal peamasinate käivitamisel.

Rike kõrvaldatakse eeldatavalt kahe-kolme päeva jooksul. Seni osutab jäämurdeteenust asenduslaev Castor, mis jõuab tööpiirkonda teisipäevai varahommikul kell 4.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles