Ukraina Raudse Leedi tervis valmistab muret

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Vangistatud Ukraina ekspeaministri Julia Tõmošenko (51) toetajate kinnitusel vajab opositsioonijuht kohest haiglaravi.

Ukraina väljaanne Ukrainskaja Pravda avaldas reedel oma kodulehel väljavõtted veebruaris Tõmošenkot külastanud välismaiste arstide märkmetest tema tervisliku seisundi kohta. Arstide sõnul on Tõmošenko sisuliselt voodihaige, kannatab tõsiste seljavalude käes ja vajab haiglaravi, mida vanglas pakkuda ei saa, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma olen šokis. Nad lihtsalt püüavad teda tappa,» ütles Tõmošenko erakonnakaaslasest parlamendisaadik Vjatšeslav Perederõ.

Ka Tõmošenko advokaadi Sergei Vlasenko sõnul püüavad võimud leida võimalust, kuidas Tõmošenkost enne Euroopa Inimõiguste Kohtus algavat protsessi lahti saada. «Kahjuks liiguvad sündmused Tõmošenko juhtumi puhul väga traagilises suunas,» märkis Vlasenko.

Ukraina vanglateenistuse teatel keeldus mullu oktoobris võimu kuritarvitamise pärast seitsmeks aastaks vangi mõistetud Tõmosenko nädalavahetusel arstlikust läbivaatusest ning ei kaevanud oma tervisliku seisundi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles