Siseminister: politsei töötab mitmete erinevate versioonide kallal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher Narvas
Siseminister Ken-Marti Vaher Narvas Foto: Sergei Stepanov / NPA

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles pärast tänaseid kohtumisi Narvas, et politsei töötab Varvara juhtumit uurides erinevate versioonide kallal, kuid on selge, et kriminaalmenetlus on alles alguses.

Siseminister sõitis täna Narva, et kohtuda 9-aastase tüdruku tapmise uurimist juhtivate politseinike ning sellele kaasa aitavate vabatahtlikega. Vaher ütles pärast kohtumiste lõppu, et sõitis isiklikult Narva just seetõttu, et selline juhtum on Eestis esmakordne.

«See seab väga suure ootuse ja vastutuse Eesti politseile,» märkis Vaher. «Minu eesmärk oli täna anda kohalikele politseinikele ja uurijatele ka omapoolne selge kinnitus ja kindlus, et tegemist on absoluutse prioriteediga ja kui juhtumi lahendamisel on vaja täiendavat abi, siis seda nad ka saavad.»

Vaher lisas, et uurimisrühma on kaasatud nii kohalik kriminaalpolitsei kui ka keskkriminaalpolitsei. Kuna uurimise all on ka versioon, et kurjategija pärineb hoopis naaberriigist, tehakse koostööd ka Venemaa politseiga. «Koostööö Vene politseiga on olemas ja kindlasti kontrollitakse kõiki võimalikke versioone.»

Vaher rääkis, et kohtus täna ka vabatahtlike esindajatega, kes andsid omapoolse nägemuse, mida nemad on saanud teha. «Tänasin neid südamest abi eest. Kinnitasin ka vajadust täiendava informatsiooni järele.»

«Kõik, kellel on asjalikku informatsiooni ja vihjeid kuriteo toimepanija suhtes, palutakse politseiga ühendust võtta. Kümneid vihjeid on ka juba laekunud ja neid juba kontrollitakse,» ütles Vaher.

«Politsei töötab mitmete erinevate versioonide kallal, aga on selge, et kriminaalmenetlus on alles alguses. Loodame kõik, et kurjategija tabatakse võimalikult kiiresti,» sõnas Vaher.

Meedias on räägitud ka sellest, et Narva elanikud on hirmunud ja oma lastel hoitakse nüüd eriti hoolikalt silma peal. Siseminister ütles, et turvalisuse tagamiseks on Narvas tehtud mitu sammu.

«Esiteks informeeritakse koole ja antakse infot ka koolilaste võimalike käitumismudelite kohta. Täiendavalt on Narvas juurde lisatud ka patrulle. Tehakse kõik, et vältida väikelaste üksinda viibimist,» ütles Vaher.

«Kui väikelapsed ka üksinda tänavatelt leitakse, siis püütakse leida nende vanemaid või politsei pakub ka omalt poolt abi transpordi osas. Patrullid Narvas on kõrgendatud tähelepanuseisundis,» rääkis minister.

Vaher rõhutas, et vältida tuleks igasugust omakohust. «Õigusriigis menetleb kuritegusid politsei ja see on tema ainuõigus. Tahan väga väga loota, et mingeid omakohtu elemente toime ei panda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles