ERR: Rahvaliidu uus nimi pahandab kunagisi konservatiive

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit
Eestimaa Rahvaliit Foto: Raigo Pajula/Postimees

1990. aastate algul tegutsenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmetele ei meeldi, et Rahvaliit võttis endale nende kunagise erakonna nime, endised rahvaliitlased aga kinnitavad, et konservatiivide nimi vastab nende programmile.

Kunagised Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikmed saatsid kirja Rahvaliidu kongressile ja kinnitasid, et mõistavad hukka ajaloolise erakonnanime taaskasutamise, vahendab ERR Uudised.

Andres Heinapuu oli aastatel 1990-1992 tegutsenud konservatiivide juhatuse kirjutaja ning leiab, et tõelised konservatiivid peaksid ajalugu austama ning mitte puutuma ajaloolist erakonnanime.

«Ärimaailmas jah, seal mingisugused firmad lähevad pankrotti, nimi jääb vabaks ja seal on see tõenäoliselt üsna tavaline, aga et nüüd Eesti poliitiline kultuur nii madalalae on langenud – meie arvasime, et poliitika tegemine on natukene muu asi,» rääkis Heinapuu.

Uue nime saanud Rahvaliidu esimees Margo Miljand ütles aga, et Rahvaliit valis selle nime seetõttu, et see oli vaba ja vastas rahvaliitlaste konservatiivsele maailmavaatele, mida selguse huvides ka oma nimes välja tuua soovitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles