Mihkelson: Putin keskendub jõulisemalt lähinaabrusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärast seda, kui Vladimir Putin 7. mail ametlikult Venemaa presidendiks inaugureeritakse, fokusseerib ta oma tähelepanu kindlasti jõulisemalt lähinaabrusele, ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Eelkõige riikidele nagu Ukraina, Lõuna-Kaukaasia riigid, aga miks mitte teatud mõttes ka Balti riigid,» rääkis Mihkelson ETV saates «Välisilm», vahendab ERR Uudised.

Ta lisas, et sellest andis veidi aimu Läti vene keele referendum ning ütles, et Eesti peab Venemaal toimuvate arengute suhtes väga tähelepanelik olema.

Eesti seisukohalt on Mihkelsoni sõnul kõige olulisem, et meil oleks kõigil tasanditel olemas dialoogivõimalus Venemaaga ning mida vähem on laual probleeme, seda vähem on ka võimalusi provokatiivseks käitumiseks.

Suuri muudatusi Mihkelson Venemaa välispoliitikas tõenäoliseks ei pea, kuid ta rõhutas, et mida hapram on ühtsus Euroopa Liidus ja NATOs, seda rohkem on manipuleerimisruumi Venemaal ja paraku on Eesti üks esimestest, kes Venemaale ette jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles