Medvedev kritiseeris Romneyt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney arvates on Venemaa kahtlemata USA geopoliitiline vaenlane number üks.
Mitt Romney arvates on Venemaa kahtlemata USA geopoliitiline vaenlane number üks. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi hinnangul lõhnavad USA presidendikandidaatide valimiseelsed avaldused sageli Hollywoodi järele.

«Mis puudutab erinevaid ideoloogilisi klišeesid, siis see hirmutab alati, kui üks või teine pool kasutab selliseid väljendeid nagu «vaenlane number üks» ja nii edasi. See lõhnab kangesti Hollywoodi ja teatud aegade järele,» ütles Medvedev Soulis vastuseks ajakirjanike palvele kommenteerida USA presidendiks kandideeriva vabariiklase Mitt Romney mõtteavaldust.

Medvedev lisas: «Seepärast soovitaksin kõigile USA presidendiks pürgijatele vähemalt kaht asja: esiteks kasutada seisukoha formuleerimisel siiski mõistuse argumenti ehk pead, see ei tee presidendikandidaadile kunagi kahju, ja teiseks vaadata kella – praegu on 2012. aasta, mitte 1970. aastate keskpaik.»

Romney ütles eile Californias: «President Obama on andnud mõista, et ta kavatseb raketikilbi küsimuses Venemaa suhtes paindlikum olla. Kuid Ameerika rahval on õigus teada, millistes küsimustes ta kavatseb oma teisel ametiajal veel paindlikkust ilmutada.»

«Ta plaanib ja pakub midagi Venemaale, kes on kahtlemata meie geopoliitiline vaenlane number üks, kuid kardab sellest Ameerika rahvale rääkida,» ütles Romney usutluses telekanalile CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles