Prokurör: uurimismaterjali on palju

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas leinatakse surnuna leitud Varvarat
Narvas leinatakse surnuna leitud Varvarat Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Anneli Pärt sõnas, et esimesed ekspertiisitulemused väikese Varvara tapmise kriminaalasjas loodetakse kätte saada selle nädala jooksul. Surnukeha leidmispaigalt saadi tema sõnul uurimiseks palju vajalikku materjali.

Küsimustele, kui suur on võimalike kahtlusaluste ring, kui täpne on kurjategija profiil ning kas tegu on üldse mehe või naisega, ei saanud Pärt vastata. «Ma usun, et see inimene või inimesed, kes väljas on, loevad täpselt samamoodi infot,» põhjendas ta vaikimise vajadust.

Sel nädalal loodetakse saada vastus ekspertiisile, mis täpsustab Varvara surma aega.

«Säilinud jälgede kvaliteet on väga keeruline mõiste, aga uurimismaterjali saadi tõesti palju,» kinnitas Pärt. Seda, kas saadud materjali põhjal on lootust kurjategija DNA tuvastada, teab tema sõnul «vanajumal» ja ehk ka DNA-eksperdid.

Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles, et politseisse tuleb Varvara juhtumiga seoses elanikelt siiani iga päev väga palju vihjeid. Politsei kontrollib neid kõiki, kinnitas ta.

Viis päeva kadunud olnud üheksa-aastase Varvara Ivanova vägivallatundemärkidega surnukeha leiti möödunud reede hommikul Narvast jäähalli lähedalt tühermaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles