Vene blogijad viskasid nalja Medvedevi tsitaadi üle

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja Vene president Dmitri Medvedev eile Soulis.
USA president Barack Obama ja Vene president Dmitri Medvedev eile Soulis. Foto: SCANPIX

Kremli kriitikud ja Vene blogijad narrisid täna halastamatult president Dmitri Medvedevit, keda kuuldi lubamas Barack Obamale, et edastab USA presidendi sõnumi Vladimir Putinile.

«Ma saan aru, edastan selle informatsiooni Vladimirile,» ütles Medvedev inglise keeles Obamale täna lõppenud Souli tuumaohutuse alasel tippkohtumisel, vahendas AFP.

Lause oli ilmselt mõeldud vaid Obama kõrvadele, kuid mikrofonid tegid selle kuuldavaks kõigile. Medvedev ütles seda vastuseks Obama lubadusele, et USA on kahepoolsetes küsimustes, nagu raketikilp, pärast novembrikuiseid presidendivalimisi ilmselt paindlikum.

Vene blogijad hakkasid Medvedevi fraasi kohe Twitteris levitama, naeruvääristades presidenti tema ilmse ülestunnistuse eest, et kogu info tuleb edastada kõikvõimsale Putinile, kes 7. mail pärast nelja-aastast vaheaega Kremlisse naaseb.

«Vastakem täna igale säutsule nii: «Edastan selle Vladimirile»,» kutsus jälgijaid üles opositsiooni üks juhte Aleksei Navalnõi.

#владимиру ehk «Vladimirile» vene keeles muutus täna hommikul mõne tunniga üheks enim mainitud fraasiks Twitteris, sest kasutajad vastasid nõnda igasugustele avaldustele või mõtetele.

«Olen Dima, ma ei taha langetada ühtki otsust. Edastan selle Vladimirile,» säutsus @sult.

Blogijad levitasid ka fotot Putinist mobiilile vastamas koos allkirjaga: «Tere, siin Vladimir. Kas kellelgi on mulle midagi edastada?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles