TV3: Vakra pole inimeste asendatavuse osas Savisaarega nõus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Liis Treimann

Keskerakondlane Rainer Vakra pole nõus partei esimehe Edgar Savisaare hiljutise väljaütlemisega, et iga erakonnast lahkuja asemele tuleb uus ja särav liige.

«Kaua läheb aega uue Rainer Vakra või Deniss Boroditši tegemiseks?» viskas Vakra «Seitsmeste uudistega» rääkides õhku retoorilise küsimuse. «Minu teada täna ühtegi inimese kloonimist ei ole edukalt läbi viidud ja ma usun, et sellega ka hakkama ei saada. Sellised lihtsustatud näited, ma arvan, on taas kord sellised näited, mis pigem labastavad poliitikat,» lisas ta Savisaare arvamusavaldusele viidates.

Pärast Kalle Laaneti parteist väljaviskamist on Keskerakonna siseopositsioon avalikkuse ees tooni maha tõmmanud ja arutab kinniste uste taga, kuidas ja mitmekesi parteist ja riigikogu fraktsioonist välja astuda, et moodustada nn aknaaluste klubi. Plaanitakse ühekordset suuremat väljaastumist, kuid mitmest inimesest jutt käib, pole veel teada. Vakra kinnitas, et terve alanud nädal on täis erinevaid koosolekuid ja kokkusaamisi, kus teemat arutatakse.

Tema sõnul pole Savisaare despootlik juhtimisviis ainus põhjus, miks erakonnast lahkuda soovitakse – parteisiseste tülide ja lahkhelide avalik klaarimine on viinud selleni, et Keskerakonda ei peeta tõsiseks alternatiiviks valitsuserakondadele, tõdes Vakra.

Savisaar avaldas oma arvamust Keskerakonnast lahkujate suhtes eelmise nädala lõpus ETV-le antud intervjuus. «Selleks, et luua uus Boroditš, on meil vaja kolmveerand aastat, nii et järgmisteks kohalikeks valimisteks on ta olemas. Selleks, et luua uus Seppik, on natuke rohkem aega vaja, aga ma arvan, et ka mitte üle aasta,» rääkis Keskerakonna juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles