UNHCR: araabia kevad kasvatas põgenike arvu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

ÜRO põgenikeorganisatsiooni UNHCR andmetel kasvatas araabia kevadena tuntud demokraatlik liikumine lääneriikidesse põgenejate arvu 20 protsendi võrra.

Immigrantide arv kasvas kõikides lääneriikides, välja arvatud Põhjamaades, edastab Reuters.

44 tööstusriigis registreeriti kokku 441 300 asüülitaotlust. 2010. aastal oli nende taotluste arv 368 000.

«Tähtis on vaadata neid arve suhtelisena. Immigrantide arv kõikides tööstusriikides oli ikkagi väiksem kui Kenyas Dadaabi põgenikelaagris elavate inimeste arv,» tõdes UNCHRi juht Antonio Guterres.

Lääneriikidesse põgenejate arv kasvas, välja arvatud Põhjamaades. Neisse riikidesse saabus möödunud aastal põgenikke kümme protsenti vähem kui 2010. aastal.

Soome saabus möödunud aastal 2010. aastaga võrreldes 23 protsendi võrra vähem põgenikke. UNCHRi andmetel soovis möödunud aastal Soomest asüüli 3090 inimest.

Islandil seevastu kasvas seal elada soovijate arv 41 protsenti.

Araabia kevadena tuntud liikumine käivitus 2011. aasta alguses Põhja-Aafrikas ning Lähis-Idas. Selle algus oli Tuneesias 18. detsembril 2010. aastal, kui üks demokraatiat pooldav kaupmees süütas end protesti märgiks põlema. Tuneesiast levisid protestid edasi mitmetesse araabia riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles