Valgevene opositsiooni liidrid tõsteti maha Minski-Moskva rongist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Lebedko
Anatoli Lebedko Foto: SCANPIX

Kolmel valgevenelasest opositsionääril ei lubatud Brüsselisse läbi Moskva sõita – mehed võeti maha Minski-Moskva rongist maha Orša jaamas.

Valgevene uudisteportaali Hartija-97 andmetel toimetati nad kohalikku siseasjade osakonda.
Orša asub Minskist 200 kilomeetrit idas.

Ühinenud Kodanikepartei juht Anatoli Lebedko, erakonna Õiglane Maailm liider Sergei Kaljakin ja endise presidendikandidaadi Andrei Sannikovi pressisekretär Aleksandr Atroštšenkov oli teel Moskvasse, et sealt lennata Brüsselisse.

Poliitikud kavatsesid homme kohtuda Euroopa Komisjoni esindajatega.

Valgevene opositsionäärid on sunnitud Euroopa Liidu liikmeriikidesse sõitma läbi Venemaa, kuna kodumaalt ei lubata neil otse Euroopa riikidesse sõita.

Kinnipidamise ajal õnnestus Atroštšenkovil helistada Hartija ajakirjanikule, kes seetõttu kuulis, kuidas poliitikuid kupeest välja aeti.

«Kaljakin nõudis, et neid kinni võtma tulnud isikud end esitleksid ja ütles, et pole nõus minema kaasa tundmatute inimestega, kuna Valgevenes on olnud poliitiliste röövimiste juhtumeid.»

Hartija ajakirjanikud pole opositsionääridega enam ühendust saanud. Meeste mobiiltelefonid on välja lülitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles