Prokuröri abi läheb pistisesüüasjas kohtu ette

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Viru Maakohtusse kriminaalasja, milles Viru ringkonnaprokuratuuri endist prokuröri abi Silvi Errot süüdistatakse pistise nõudmise katses ja valeütluste andmisele kaasaaitamises.

Pistise vahendamises süüdistatakse ühte naist ja valeütluse andmises ühte meest, teatas riigiprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt nõudis Silvi Erro (53) tema juhitavas kriminaalmenetluses kahtlustatavalt Svetlana (46) vahendusel pistist selle eest, et ta ei taotleks kahtlustatava vahistamist. Toimuv oli õiguskaitseasutuste kontrolli all ning kuritegu jäi seetõttu katse staadiumisse.

Samuti süüdistatakse Silvi Errot selles, et ta osutas vaimset kaasabi kriminaalmenetluses kannatanuna esinevale Yuryle (59) teadvalt valeütluste andmisel. Nimelt soovis Yury muuta oma esialgseid ütlusi, et tema tuttav, kes oli kriminaalmenetluses kahtlustatavana kinni peetud, vabaneks arestimajast.

Silvi Errot süüdistatakse pistise nõudmise katses ning kriminaalmenetluses kannatanu poolt teadvalt vale ütluse andmisele kaasaaitamises. Svetlanat süüdistatakse pistise vahendamises, Yuryt kriminaalmenetluses kannatanuna teadvalt valeütluse andmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles