Vabaõhumuuseumi olukord teeb Ansipile muret

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabaõhumuuseumis
Eesti Vabaõhumuuseumis Foto: Mihkel Maripuu

Vabaõhumuuseumi detailplaneeringu puudumine tuli peaminister Andrus Ansipile väga halva ja murettekitava uudisena, kuna see võib tähendada, et muuseum jääb ilma selle arendamiseks mõeldud eurorahast.

Vabaõhumuuseum on nimelt üks objekte, millele mõeldakse suunata Euroopa Liidu raha, mida Eesti Rahva Muuseumi ehitamiseks kasutada ei saanud.

«Peaministri jaoks oli see väga halb ja murettekitav uudis, et Vabaõhumuuseumil puudub siiani detailplaneering,» sõnas valitsuse pressiesindaja Liina Kersna.

Tallinna linnavalitsus otsustas eelnõu «Vabaõhumuuseumi tee 10 ja 12 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu kehtestamine Haabersti linnaosas» volikogule esitada oma 14. märtsi istungil, kuid volikogu pole seda tänaseni arutanud või kinnitanud.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Nele Meikari sõnul toimub vabaõhumuuseumi detailplaneeringu kinnitamine siiski Tallinna linnavolikogu 5. aprilli istungil ja ministeerium eeldab, et detailplaneering kiidetakse heaks.

Kersna lisas, et märtsi keskel toimunud valitsuskabineti nõupidamisel anti haridus- ja teadusministrile, regionaalministrile ja kultuuriministrile üleanne esitada valitsusele läbiräägitud ettepanekud Eesti Rahva Muuseumi rahade alternatiivse kasutamise kohta.

Seni pole valitsus ettepanekuid saanud ja arutanud, kuid Kersna avaldas lootust, et see on lähinädalate küsimus.

Meikari väitel kuulub vabaõhumuuseumi külastuskeskus kindlasti nende objektide hulka, millele kaalutakse ERMist vabanenud euroraha eraldamist.

Vabaõhumuuseum sai Meikari sõnul juba 2009. aastal üleriigiliselt tähtsate kultuuri- ja turismiobjektide hindamiskomisjonilt positiivse hinnangu, kuid jäi toona esimesena n-ö joone alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles