Põhja-Soomes paugub nädalavahetusel 20-kraadine pakane

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma tõttu härmas oksad.
Külma tõttu härmas oksad. Foto: SCANPIX

Põhja-Soomes Lapi maakonnas võib sel nädalavahetusel tulla 20 külmakraadi, Lõuna-Soomes võiks olla valmis korralikuks lumesajuks.

Riigi lõunaregioonides võib öine õhutemperatuur vajuda kümne külmapügalani, vahendas iltalehti.fi. Samas eksisteerib võimalus, et pakase asemel sajab hoopis lund.

«Nädalalõpus tuleb põhja poolt külm õhumass., mis muudab eelkõige Lapis ööd selgeks ja külmaks,» rääkis Foreca valvemeteoroloog Joanna Rinne.

«Võimalik, et lõunas on öösel kümmekond külmakraadi, kuid hea võimalus on ka selleks, et laupäeval sajab seal terve päeva hoopis lund,» lisas ta.

Meteoroloog rahustab kevade ja soojemate ilmade sõpru ning väidab, et ilma külmenemine keset kevadist soojenemist on iga-aastane nähtus. «Järgmisel nädalal hakkab taas soojemaks minema. Kevad saabub igal juhul,» lubas Rinne.

Meteoroloogiateenistuse valvemeteoroloog Hannu Valta rääkis Helsingin Sanomat Online’ile, et aprilli algus on keskmisest külmem. «Kõrgeim õhutemperatuur on aprilli alguses keskmiselt 3 soojakraadi, prognoosi järgi siis 3-4 kraadi tavapärasest külmem,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles