Prokuratuur uurib väidetavalt valega elamisloa saamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust uurimaks valeandmete esitamist Eesti elamisloa saamiseks.

Riigikogu välismaalastele tähtajaliste elamislubade andmisega seotud asjaolude väljaselgitamiseks moodustatud uurimiskomisjonile laekus kodaniku avaldus, kus väidetakse, et üks välisriigi kodanik on esitanud Eestis elamisloa saamiseks teadlikult valeandmeid Eesti äritegevusse investeeritud raha kohta, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas avalduses toodud asjaolude kontrollimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis puudutab valeandmete esitamist ametiasutusele.

Menetlust alustati eelmisel nädalal ja kellelegi selle kriminaalasjaga seoses siiani kahtlustust esitatud ei ole.

Veebruari alguses kokku pandud elamislubade uurimiskomisjoni esimees Kalle Laanet jäi napisõnaliseks ja ütles, et avaldus saabus komisjoni mõni aeg tagasi. «Meie poole pöörduti ja me leidsime, et avaldusega peaks tegelema prokuratuur.»

«Me tahame oma tööd teha sisuliselt ja suure põhjalikkusega ja enne mitte jagada mingeid seisukohti, kuni meie raport on koos,» ütles Laanet ning lisas, et uurimiskomisjoni raporti esitamise tähtaeg on juuni alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles