Norras tekitas hämmelduse Breiviki teisik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra ringhääling NRK teatas, et massimõrvaril Anders Behring Breivikil on teisik, kes elas 19. sajandil.

Need kaks meest olevat oma välimuselt sarnased, edastab iltalehti.fi.

Esmalt arvati, et Breiviki teisikuks on kunagine kuulus varas Ole Høiland, kes murdis sisse Norra riigipanka. Tal õnnestus pääseda läbi seitsme terasukse, mille ees oli mitu lukku ning viia pangast kaasa summa, mis tänapäeval vastab 1,5 miljonile eurole.

Hiljem aga nähti, et Breiviki teisikuks ei ole siiski Hoiland. Norrakad otsivad vastust, kes see Breivikit meenutav mees on.

Paar aastat tagasi jõudis Breiviki sarnase mehe pilt tuntud vargast rääkiva raamatu kaanele. Raamatu autor Alf Christian Odane tunnistas nüüd, et fotol olev mees on Breivikile väga sarnane. Samas on vanal fotol oleva müstilise mehe juuksed Breiviki juustest pisut pikemad, kuid näojooned on samad.

Ka ei ole jõutud jälile, kust kummaline foto pärit on.

Oslo linnamuuseumi juhi Kristin Gaukstadi arvates ei ole vanal fotol varas Ole Høiland.

«Høiland suri 1848. aastal ja on üsna ebatõenäoline, et temast enne seda pilt tehti. Sel ajal olid fotod haruldased ja kallid,» lausus Gaukstad.

Gaukstad kinnitas, et Breivikit meenutavat meest kujutav foto kuulub nende muuseumile, kuid müstilise isiku kohta andmed puuduvad.

«Breivik ja see mees on silmanähtavalt sarnased,» tõdes muuseumijuht.

Müstiline foto huvitab norrakaid ja 19. sajandil elanud mehe pilti on agaralt jagatud sotsiaalmeedias.

Facebookis ja Twitteris avaldati arvamust, et vana fotot on nüüdisajal töödeldud, et sellel olev isik Breiviki sarnane paistaks.

Asjatundjate arvates on tegemist autentse fotoga, kuid täiesti kindlad selles ei olda.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles