Saaremaa keskerakondlased: Laaneti väljaviskamine põhines valefaktidel

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konto väljavõte
Konto väljavõte Foto: Keskerakonna Saaremaa piirkond

Keskerakonna Saaremaa piirkonna endised juhatuse liikmed tegid avaliku pöördumise, milles kinnitavad, et Kalle Laaneti erakonnast välja heitmise üks põhjendusi – liikmemaksu tasumata jätmine – ei vasta tõele.

Endised juhatuse liikmed märgivad oma pöördumises, et eelmisel nädalal Eesti Ekspressile antud intervjuus «Järsult lõppenud intervjuu Savisaare parema käe Kalle Klandorfiga» ütleb aukohtu esimees Kalle Klandorf, et Laaneti üks väljaviskamise põhjusi oli aastaid tasumata liikmemaksud.

Keskerakonna Saaremaa piirkonna raamatupidaja väljatrükk tõestab aga, et Laanet on tasunud partei arvele liikmemaksu ainuüksi ajavahemikus 15. september 2011 kuni 12. detsember 2011 summas 1600 eurot.

Lisaks on Laanet samal perioodil kandnud erinevaid erakonna tegevusega seotud kulutusi nagu transport ja erinevad üritused.

«Eesti kodanikena tunneme häbi, et meie endise erakonna aukohtu esimees Kalle Klandorf tegeleb avalikkuse ees väära informatsiooni edastamisega,» kirjutavad liikmed ning paluvad partei juhatusel Klandorfi tegevusele oma hinnang anda.

«Selline laimamine solvab endiseid ja praeguseid erakonnakaaslasi ja tõstatab küsimuse Kalle Klandorfi eetilistest tõekspidamistest.»

Lisaks sellele viitavad endised keskerakondlased, et Klandorfi väiteid taasesitas mõned päevad hiljem avalikult ka partei juht Edgar Savisaar.

«Klandorfi esitatud väärinformatsioon on ilmselt aluseks Edgar Savisaare 25. märtsil 2012 «Aktuaalse Kaamera. Nädalas» esitatud väitele, et Laanet visati erakonnast välja põhjusel, et tal olid liikmemaksu võlad.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles