Galojani juhtumis ei saanud selgust tänagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan
Anna-Maria Galojan Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ühendkuningriigi kohus otsustas, et Anna-Maria Galojan peab kohtu ette ilmuma taas 31. mail ja siis plaanitakse määrata, millal toimub tema juhtumi arutelu. Kohus peab otsustama, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte.

Selleks kuupäevaks peab Galojani kaitsemeeskond kohtule esitama n-ö «skeleton argumenti» (kaitseakt).

Selleks on dokument, milles tõstetakse esile teemad, mille üle pooled vaidlevad. Lisaks mainitakse ära küsimused, milles on jõutud üksmeelele. Sisuliselt tuleb kirja panna oma kaasuse kirjeldus ja argumendid esitatakse kohtu ees suuliselt.

Lisaks palus Galojan kautsjonitingimuste muutmist. Praegu peab Galojan iga päev kella 16-19 vahel ilmuma politseijaoskonda, kuid uue taotluse kohaselt peaks ta seda tegema kolm korda nädalas.

Selles küsimuses pole otsust veel tulnud, kuid süüdistaja polnud sellele vastu. Otsust oodatakse tänase päeva jooksul.

15. veebruaril toimus esimene Galojani puudutav kohtuistung ja kohus otsustas, et Galojan võib kautsjoni vastu vabadusse pääseda ning naine ei jätnud võimalust kasutamata. Teine istung toimus 29. veebruaril.

Galojan ei ilmunud 7. veebruaril Eestis vanglasse ning peeti Inglismaal Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Naise väljaandmine Eestile otsustatakse Ühendkuningriigi ja Galojani advokaadi vahelises vaidluses.

Ühendkuningriigi kohtu otsuse, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte, saab Eesti teada Interpoli kaudu. Kui naine antakse Eestile välja, konvoeerib keskkriminaalpolitsei Galojani tagasi kodumaale, kus naine peab asuma kandma oma viiekuulist vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles