Surmaga lõppevate liiklusõnnetuste arv Eestis tõusis üle ELi keskmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pühadekaart korduvatele liiklusrikkujatele
Politsei pühadekaart korduvatele liiklusrikkujatele Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kui 2010. aastal juhtus Eestis surmaga lõppevaid liiklusõnnetusi vähem kui Euroopa Liidus (EL) keskmiselt, siis 2011. aastal juhtus selliseid õnnetusi ELi keskmisest rohkem.

Euroopa Komisjoni neljapäeval avaldatud andmete kohaselt kasvas liiklussurmade arv Eestis eelmisel aastal 29 protsendi võrra ehk 58lt 75le miljoni elaniku kohta, teatas Euroopa komisjoni esindus Eestis BNSile.

Euroopa Liidu keskmine surmaga lõppenud liiklusõnnetuste arv oli 2010. aastal 62 ja 2011. aastal 61 surma miljoni elaniku kohta.

Kogu Euroopa Liidu (EL) lõikes aeglustus liiklussurmade arvu vähenemine eelmisel aastal kahe protsendini, kusjuures viimasel kümnendil on vähenemine olnud keskmiselt kuus protsenti.

Kuigi viimase kümnendi jooksul kokku on liiklussurmade arv oluliselt vähenenud – 2001. aasta 146-lt 2010. aasta 58le miljoni elaniku kohta ehk kokku 61 protsenti, on viimase aasta jooksul olukord järsult halvenenud.

Ka teistes ELi liikmesriikides, nagu Saksamaa ja Rootsi, kus liiklusohutusalased näitajad on seni olnud head, on liiklussurmade arv märgatavalt suurenenud. Endiselt on probleeme mootorratturitega, kellega seotud liiklussurmade arv ei ole rohkem kui kümnendi jooksul vähenenud.

ELi transpordivoliniku Siim Kallase sõnul tuleb jõupingutusi mitmekordistada, et saavutada eesmärk vähendada liiklussurmade arvu 2020. aastaks poole võrra.

«Saadan kõigi liikmesriikide asjaomastele ministritele kirja, et paluda teavet 2012. aasta riiklike liiklusohutusalaste järelevalvekavade kohta,» sõnas Kallas. «Tahan olla kindel, et isegi praegusel majanduslikult raskel ajal ei vähendata jõupingutusi liiklusohutuse edendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles