Tubakat otsivad koerad tõstaksid tollikontrolli tulemuslikkust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud.
Narkokoer Remu. Pilt ei ole looga seotud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigikontroll märgib oma aruandes, et erinevalt Läti kolleegidest pole Eesti tollitöötajatel tubakatooteid otsima koolitatud koeri, kes töö tulemuslikkust oluliselt tõstaksid.

Auditiaruandes «Veoste piiriületus Eesti ja Venemaa vahelisel maismaapiiril» seisab, et Läti tollitöötajate sõnul on koerte kasutamine nende töö olulisemalt tulemuslikumaks muutnud.

Seevastu side- ja infotöötlemisvahendeid on Eesti-Vene piiril töötavatel Eesti ametnikel piisavalt, leidis riigikontroll. Toodi küll välja, et Luhamaa maanteepiiripunkti internetiühendust on häirinud sidekanalite vähene läbilaskevõime, kuid see probleem peaks lahendatama käesoleva aasta lõpuks.

Riigikontroll märgib, et piisavalt töökindlad ei ole tollitöötajate kõige efektiivsemaks töövahendiks hinnatavad mobiilsed läbivalgustusseadmed. «Pealegi kasutavad Koidula ja Luhamaa maanteepiiripunktid kahe peale ühte seadet, st et ühes neist seda seadet igapäevaselt ei ole,» seisab dokumendis.

Samuti märgitakse ära, et pidevalt kasutuses olevad endoskoobid (seadmed, mida kasutatakse esemete sisse vaatamiseks ilma neid avamata) lähevad kiiresti katki. «Et endoskoop vajaduse korral alati kasutada oleks, peaks neid olema varuks (praegu on neid igas piiripunktis varus vaid üks),» leidis riigikontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles