Klandorf: Varvara mõrvari tabamata jäämise tõenäosus on väga väike

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Peeter Langovits

Tõenäosus, et 9-aastase Narva tüdruku Varvara Ivanova mõrvar jääb tabamata, on väga väike, ütles endine kriminaalpolitseinik Kalle Klandorf.

Klandorf rääkis ETV saates «Ringvaade», et tapjatele jälile jõudmiseks kasutatakse tavaliselt tehnilist ekspertiisi ehk uuritakse DNA-proovi ja jälgi, teine pool on jälitusandmed ja kolmandaks peaks praeguse juhtumi puhul kindlasti kasu olema andmebaasist Ida-Virumaa seksuaalsete hälvetega inimeste ja vägivallatsejate kohta, juhul kui selline olemas on, vahendas ERR Uudised.

«Usun, et mõrvarit ei tasu kaugelt otsida ja minna väga laiali, ei usu, et ta tuli Venemaalt ja on sinna tagasi läinud, pigem ta loomulikult varjab end. /.../ Ta võib alkoholijoobes - ta närvid on arvatavasti üsna pingul -, ka lobisema hakata, muidugi on ka võimalus, et ta on läinud üle piiri Narvast, kuigi on Eesti elanik, ja siis on juba üpris raske teda tabada, loodan, et piirivalve on väga tähelepanelik praegu,» sõnas Klandorf.

Ta lisas, et kui on vähegi teada mõrvari tundemärke, tuleks need avalikustada, kahtlusaluste ring peaks politseil tema hinnangul praeguseks olema kindlaks tehtud, sest kuritegu tuleb avastada n-ö kuumadel jälgedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles