Filipiinide lähistel olnud ristluslaeval puhkes tulekahju

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malta lipu all sõitval ristluslaeval Azamara Quest puhkes eile hilisõhtul tulekahju, mille meeskonnaliikmed oma jõududega ära kustutasid, kuid mis kahjustas mootoreid.

Filipiinidest lõunas asunud laeval suudeti üks kahest mootorist tööle panna, seega ventilatsioonisüsteem töötab ja saab teha süüa ning ei napi joogivett, vahendas Reuters.

Laeva pardal on 590 reisijat ja 411 meeskonnaliiget. Õnnetuses sai viga viis meeskonnaliiget, kuna nad hingasid sisse suitsu. Ühe meeskonnaliikme vigastused on teistest tõsisemad ja ta vajab haiglaravi.

Laev lahkus esmaspäeval Hongkongist, et teha 17-päevane kruiis. Õnnetus juhtus ajal, mil Azamara Quest oli pärast kolmapäeval tehtud sissepõiget Filipiinide pealinna Manilasse teel Malaisiasse Sandakani. Laev oli avarii ajal 139 kilomeetri kaugusel Filipiinide rannikust.

Hädalisele tõttas appi Filipiinide rannavalvelaev. Rannavalve esindaja kapten Edeni kinnitusel liigub ristluslaev koos abilisega Sandakani sadama suunas ja reisijatega on kõik korras.

Kapten Edeni sõnul saadab Filipiinide mereväe laev Azamara Questi seni, kuni see ületab Malaisia merepiiri.

Laeva omanikfirma on USAs Miamis asuv Azamara Club Cruises.

Pardal olevate reisijate seas on valdavalt USAst ja Lääne-Euroopast pärit turistid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles