ERR.ee: Pärnu ümbersõidutee ehitus läheb maksma 547 miljonit

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees.

Kuigi valitsuse eelarvekärped võtavad Eesti teedelt tänavu umbes 600 miljonit krooni, algab sügisel 547 miljonit krooni nõudva Pärnu ümbersõidutee ehitus.

Pärnu ümbersõidutee ohvriks toomine oleks rumalus, sest 547 miljonist ehituseks vaja minevast kroonist katab Euroopa Liit koguni 82 protsenti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sügisel alustataksegi Ehitajate tee kapitaalset ümberehitust Tallinna maantee ristmikust kuni haledas seisus Papiniidu sillani, mis samuti uuenduskuuri läbi teeb. Valmima peab ka Tallinna ja Lihula maantee ühendustee koos uue Sauga sillaga.

«Kui kuskilt lõigatakse, siis igal juhul mitte Pärnu ümbersõidu pealt praegu, sest see on oma liiklussageduselt täna mõnegi teise objekti suhtes suurema liiklussagedusega ja see tuleb ära teha,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja Koit Tsefels.

Ta märkis, et kui Pärnu ümbersõidutee valmis, saaks rahalise katte olemasolul asuda Via Baltica järgmist etappi välja arendama.

Pärnu maavalitsus ja maanteeamet sõlmisid juba praegu koostööleppe, et hiljemalt 2013. aastaks on ettevalmistused tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles