TV3: Vakrat püüti häälte kantimisega kohalt kangutada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Foto: Kaader TV3 videost

Tänasel Keskerakonna Nõmme piirkonna juhatuse esimehe hääletusel prooviti Rainer Vakra positsiooni nõrgestada, andes ajutiselt hääleõiguse ka hoopis muudest piirkondadest pärit keskerakondlastele.

Erakonna esimehe väljamõeldud JOKK-skeemi alusel viidi tänase aastakoosoleku tarvis ajutiselt Nõmme piirkonna liikmeteks üle mujalt pärit keskerakondlasi, et opositsiooniline Vakra Nõmme piirkonna esimehe kohalt maha hääletada, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Allkirja alusel võis niimoodi keskerakondlaste hääli liigutada ja Vakra väitel kanditi Nõmme piirkonda nii Lasnamäelt kui Kristiinest, aga ka lausa Kohtla-Järvelt pärit parteiliikmeid.

Kohal olid mõlema leeri esindajad – nii Savisaare kui siseopositsiooni pooldajad. Enne koosolekut toimus Nõmme kultuurimaja fuajees valimiskampaania, mille käigus nii Vakra kui tema vastaskandidaat, linnaosavanem Erki Korp, endale toetajaid püüdsid.

Korp ütles, et Vakra pole Keskerakonna Nõmme piirkonna juhina oma ülesannete kõrgusel olnud. «See tegevus, mis siin Nõmmel on – viimase aasta jooksul erakonna tegevuste raames ei ole praktiliselt mitte midagi toimunud,» ütles Korp.

Ta lisas, et on Kristiines leidnud endale poolehoidjaid 30-40 aastaste inimeste seast, keda võiks ka Nõmmel toimuvasse kaasata ning ütles ka, et Vakra toetajad on vanad. «Kurb on see, et meil on küll nagu Nõmme piirkond, aga need on väga eakad inimesed, kes siin tänast esimeest Rainerit on toetanud, sellega me Eestis pikka aega edasi ei lähe,» ütles Korp.

Üllatusena saabus kohale ka erakonna esimees Edgar Savisaar, kes Jüri Ratase sõnul pole varem Nõmme piirkonna aastakoosolekut väisanud.

Juba koosoleku alguses oli õhk pingetest nii paks, et ainuüksi koosoleku läbiviijate valimisel tekkis vastasseis – Vakra pooldajad soovisid juhtima Jüri Ratast, Korbi toetajad aga Kaia Jäppineni, kes siiski oma kandidatuuri taandas.

Erakonna esimehele kõnevooru pakkudes tekkis järgmine pinev olukord, kui Savisaar sõna võtmisest keeldus. «Las ma vaatan natuke seda teie koosolekut ja kui ma leian, et mul on midagi öelda, küll ma siis ütlen,» teatas Savisaar. Pärast TV3 kaamera saalist lahkumist mõtles erakonna esimees aga ümber ja pidas maha tulise kõne.

«Meenutades neid sõnavõtte, siis enam teravamaks viisakad inimesed ei saagi minna. Meil oli emotsioone nii, et vahepeal kultuurikeskuse katus tahtis pealt ära lennata,» kirjeldas Vakra, kes napi häälteenamusega võidu sai.

«Nõmmelased valisid koostöö ja meie erakonna juhtkonna soov mind erakonna poliitikast välja lülitada kukkus läbi ja see meie erakonnakaaslaste kantimine siia Nõmmele täna tulemust ei andnud,» tõdes Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles