Venemaal jätkuvad aktsioonid punkansambli Pussy Riot toetuseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi ametnik Pussy Rioti toetajate bussi juures.
Siseministeeriumi ametnik Pussy Rioti toetajate bussi juures. Foto: SCANPIX

Kolm Venemaa ansambli Pussy Riot liiget istuvad juba mitmendat nädalat vahi all süüdistatuna õigeusu kiriku teotamises, kaasmaalased aga avaldavad noortele naistele toetust.

Kunstiühenduse Voina aktivist ning ühe kinnipeetava Nadežda Tolokonnikova mees Pjotr Verzilov rääkis, et vahialuseid võetakse koridoris ja kambrite vahel liikudes pidevalt videole ning ähvardatakse ka kambris endas videojärelevalve sisse seada, vahendab ERR Uudised.

Samas võib praegu pidada vangistust veel peaaegu et huvitavaks happening’iks – Nadežda Tolokonnikova advokaat Mark Feigin kinnitas, et tema kaitsealusel on rõõmus meeleolu.

«Neid ujutatakse üle pakkidega, mida nad jagavad kogu isolaatori peal, seepärast on neil seal eriline autoriteet,» ütles advokaat ja lisas, et niisugust toetust pole sealne isolaator paljude aastate või isegi aastakümnete jooksul näinud.

Kolm ansambli liiget on vahi all vähemalt 24. aprillini, pärast seda, kui pidasid Kristuse Lunastaja kirikus peaminister Vladimir Putinit mõnitava kontserdi; maksimaalselt võivad nad jääda selle eest vangi kuni seitsmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles