Ojuland: paljud eurosaadikud võtavad Iraani sõda paratamatusena

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Eurosaadik Kristiina Ojulandi sõnul valitseb Euroopa Parlamendis paljuski mõtteviis, kus Iraani ründamist mitmed saadikud paratamatusena võtavad, vahendab ERR Uudised.

«Huvitav on see, et minu pikaajalise välispoliitilise kogemuse pinnal on esimest korda niisugune atmosfäär tekkinud, et väga paljud võtavad seda Iraani sõda kui midagi niisugust, mis niikuinii ühel päeval tuleb. Raske on öelda, kas niisugune hoiak on hea või halb, aga see on olemas,» ütles Ojuland.

Ta lisas, et ühest küljest teeb see kõhedaks, aga teisest küljest selline laialt levinud hoiak võiks olla hoiatuseks Iraani juhtkonnale, et nad lõpetaksid tuumarelva valmistamise ettevalmistused ja jälgiksid rahvusvahelisi reegleid ja ÜRO poolt ettekirjutatud resolutsioone.

Ojuland märkis, et sama kuvand on jõudnud läbi meedia ka tavakodaniku mõtlemisviisi, kas või selle läbi, et mõeldakse, kui palju võib sõda näiteks bensiini hinda tõsta ja kellele see kasulik on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles