Politsei: avariisse sattunud autojuhid viitavad suverehvidele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Raigo Pajula

Kuigi talve meenutavad ilmaolud pole Tallinnas ja Harjumaal liiklusõnnetuste arvu suurendanud, on mitme avarii puhul rolli mänginud suverehvidega sõitmine.

«Tallinnas ja Harjumaal pole mahasadanud lumi liiklusõnnetuste arvu oluliselt suurendanud,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama. «Küll on mõned suverehvidega sõidukiga õnnetusse sattunud juhid öelnud, et talverehve kasutades oleks ehk õnnestunud ohuolukord paremini lahendada.»

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Politsei on varem öelnud, et soovitab autojuhil vahetada rehvid alles siis, kui kõik sõiduki marsruudil olevad teed on juba kindlalt lume- ja jäävabad. Enne aprilli lõppu politsei naastrehvide kasutajaid trahvima ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles