Asekantslerite tasud kergitasid kõrgele koondamishüvitised

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup
Andres Oopkaup Foto: Liis Treimann

Põllumajandusministeeriumis möödunud aasta kokkuvõttes ministrist ja kantslerist rohkem teeninud asekantslerite tasu kergitasid kõrgele neile makstud ühekordsed koondamishüvitised.

Põllumajandusministeerium maksis mullu asekantsler Andres Oopkaupile kokku 68 542 eurot ja asekantsler Toivo Nõvandile 65 222 eurot, kui minister Helir-Valdor Seeder sai palka 43 462 ning kantsler Ants Noot 38 748 eurot.

Nimetatud asekantslerite aastatasust moodustasid aga enam kui poole hüvitised – Oopkaup sai hüvitist 35 165 eurot, Nõvandi 31 520 eurot.

«Nimetatud hüvitised on makstud koondatud teenistujatele. Ministeerium liitis eelmisel aastal kulude kokkuhoiu nimel osakondi ja koondas osakonna juhatajaid. Samuti toimus asekantslerite teenistusülesannete ümberkorraldamine ja neljast asekantsleri ametikohast jäi järele kolm,» selgitas ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Merike Lees.

Samal põhjusel said suured koondamishüvitised ka osakonnajuhatajad Tambet Sova (11 728 eurot) ja Hendrik Kuusk (17 578 eurot).

Lees kinnitas, et nimetatud inimesed koondati 2011. aasta lõpus.

«Vastavalt seadusele maksti üle kümne aasta teenistuses olnud ametnikule koondamishüvitist 10 kuu ametipalga ulatuses ja alla 10 aasta teenistuses olnule viie kuu ametipalga ulatuses,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles