Rakvere ühineb linnapeade paktiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna keskväljak.
Rakvere linna keskväljak. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnapea Andres Jaadla allkirjastab teisipäeval Brüsselis koos mitmete Euroopa linnapeadega energiasäästu-alase linnapeade pakti.


Paktiga ühinejad kohustuvad ületama Euroopa Liidus aastaks 2020 seatud eesmärgid, vähendades CO2 heitkoguseid oma piirkondades vähemalt 20 protsenti, rakendades selleks säästva energia tegevuskava oma pädevusse kuuluvates tegevusvaldkondades.

Andres Jaadla kinnitusel on linn selles suunas juba mõnda aega tegutsenud, eelkõige elamumajaduses. Sel aastal loodab linn saada säästva energia kava. Koostööpartneriks on ekspert Aare Vabamägi, kes paari aasta eest töötas välja ka soovitused korruselamute energiasäästlikkuse tõstmiseks.

Säästva energia kava peaks kavakohaselt hõlmama soojamajadust ja soosjuse tarbimist, vee tarbimist, linnatransporti, tänavavalgustust ja linnaplaneerimist. Aare Vabamägi hinnangul peaks töö valmima hiljemalt 23. juuniks.

Linnapea Andres Jaadla ja linnavalitsuse välissuhete spetsialist Anu Oja viibivad Brüsselis esmaspäevast neljapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles