Ministri eksnõunik ringkonnakohtus süüdi ei jäänud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar 2008. aastal Audru rahvale kalakasvatusprojekti tutvustamas.
Alar Oppar 2008. aastal Audru rahvale kalakasvatusprojekti tutvustamas. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata põllumajandusministri eksnõuniku Alar Oppari õigeksmõistmise mõjuvõimuga kauplemise ja pistise võtmise süüdistuses.

Ringkonnakohus jättis muutmata ka Thorben Gronkjaer Nielseni ja tema pankrotistunud firma FjordFresh Holding OÜ õigeksmõistmise pistise andmise süüdistuses, teatab ERR uudised.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi sai põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi nõunik Oppar OÜ FjordFresh Holding juhatuse liikmelt Nielsenilt vara ja muud soodustust selle eest, et ta mõjutas põllumajandusministeeriumi langetama taanlase firmale soodsaid otsuseid.

Samuti oli Opparil Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu liikmena pädevus osaleda sihtasutuse tegevuse kavandamisel, tegevuskava kinnitamisel, sealhulgas tagatiste abikava kinnitamisel, rahastamistaotluste läbivaatamisel ja rahuldamisel ning tegutses seal Nielseni huvides.

2010. aasta novembris alanud protsessil eitas Oppar Nielsenilt pistise võtmist ning mõjuvõimuga kauplemist, FjordFresh Holding OÜ ja selle omanik Nielsen eitasid Opparile pistise andmist ning mullu 28. septembril leidis Harju maakohus, et meeste süü pole tõendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles