Arrak: igal töötajal on oma turuhind

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak.
Andres Arrak. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Iga töötaja palk, olgu ta koristaja või president, tekib tööturul nõudluse ja pakkumise vahekorrast, ütles majandusteadlane Andres Arrak.

Ta selgitas ETV saates «Ringvaade», et firmade tippspetsialistid saavad poliitikutest palju suuremat palka seepärast, et ärisektoris on valik väiksem ja tippspetsialistide turg on ülemaailmne, vahendab ERR Uudised.

Palju kõneainet tekitanud Estonian Airi juhi Tero Taskila 33 200-eurose palga kohta märkis saatekülaline, et see on puhtalt tööandja ja töövõtja kokkulepe.

«Igaühel on turuhind – järelikult tööandja, mis on küll täna riik, peab olema veendunud, et ta saab sama palju või vähemalt sama palju vastu,» ütles Arrak, kelle sõnul oleme me kõik oma tööandjale mingi summa ulatuses kasulikud.

«Ju siis Tero Taskila suutis oma tööandjale ehk Eesti riigile ära tõestada, et ta on seda väärt, kui ta oleks suutnud rohkem ära tõestada, siis ilmselt võiks ta ka rohkem palka saada,» lisas Arrak, kelle hinnangul on Eesti riik kindel, et Taskila suudab lennufirma kasumisse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles