Piimatööstuse juht: eestimaalased peaksid tarbima Eesti tooteid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakari karjamaal.
Piimakari karjamaal. Foto: Peeter Kümmel

Iga eestimaalane saab Eesti toodete ostmisega kaasa aidata krooni tugevusele, hoides raha Eestis, rääkis Äripäevale AS Tere juht Ülo Kivine

aripaev.ee

'le.


«Ükskõik, mis ostu ta täna teeb, on oluline, et raha jääks Eestisse ja Eesti inimene tarbiks Eestimaal toodetud toodet,» selgitas Kivine.

Tema sõnul kulutab inimene importtoidukaupadele umbes 2 miljardit krooni aastas. »Kui me selle 2 miljardit krooni jagame keskmise tootlikkusega, siis see on toidusektorile veidi ülepaisutatult öeldes 500 töökohta,» tõi Kivine näite ja lisas, et kuna tegemist on vaba ühiskonnaga, siis ei saa inimesi siiski sundida ostma ainult kodumaist kaupa.

«Peaks enne mõtlema, kas see raha läheb Leedu või Poola tootjale või Eesti tööstusele. Seda saaks Eesti tarbija meie riigi hüvanguks teha,» nentis ta.

Kivine sõnul on Leedu ja Poola piimatooted olnud Eesti turul pikemat aega, kuid tarbija on kohalikule toodangule lojaalne olnud, lisades , et Eesti töötleja peaks rõhuma hindade alandamisele, mida on ka tehtud.

Piima kokkuostu hind on viimasel ajal kukkunud. «Kuivõrd need turud täna on põhjas ja kas sinna põhja ka auk tuleb, et veel ruumi langeda oleks, seda ei tea täpselt öelda, aga piima hind on kukkumas,» selgitas Tere juht.

Momendil jääb Tere andmetel piima kokkuostu hind veidi alla nelja krooni, kuid alla kolme see kindlasti ei kuku, lisas Kivine. Kuna aga eksportturud on kukkunud, on üle nõudluse toodetud 40 protsendi piima realiseerimine keeruline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles