Peapiiskop taunib riigikogulaste ja presidendi käitumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti värvikas toetuskontsert Von Krahlis.
Skandaalsele Vene trupile oli toetust avaldama saabunud ka president Toomas Hendrik Ilves, kes istus nurgas käsi kipsis.  Kohal oli ka teisitimõtleja ja muusikakriitik Artemi Troitski Venemaalt (prillidega).
Pussy Rioti värvikas toetuskontsert Von Krahlis. Skandaalsele Vene trupile oli toetust avaldama saabunud ka president Toomas Hendrik Ilves, kes istus nurgas käsi kipsis. Kohal oli ka teisitimõtleja ja muusikakriitik Artemi Troitski Venemaalt (prillidega). Foto: Jelena Rudi

EELK peapiiskop Andres Põder taunib riigikogu saadikute käitumist, kes õigustavad Venemaa punkansambli Pussy Riot käitumist kirikus.

«On hämmastav ja mõtlemapanev, et riigikogu liikmed on asunud oma avaliku kirjaga õigustama ansambli Pussy Riot huligaanset rünnet vene õigeusu kiriku vastu Moskvas ning et selle toetuseks von Krahlis korraldatud kontserdist võttis osa ka vabariigi president,» vahendab Meie Kirik peapiiskop Andres Põderi vaimulikele saadetud elektronkirja.

Peapiiskopi sõnul on teada, et enamiku venelaste jaoks on kirik püha paik ning seal omavolitsemine pühaduseteotus. Ta lisas, et miljonite õigeusklike tunnete haavamise kõrval on ansambli väidetav poliitiline sõnum täiesti kõrvaline ja tähtsusetu.

«Arvan, et meil tuleb niisugustest arengutest teha oma järeldused, selgitada inimestele väärtuspõhise eluhoiaku aluseid ning mõjutada erakondi ja riiki neist lugu pidama. Esmajoones aga palvetagem üksteise eest, et õigeid eesmärke taotletaks õigete vahenditega,» kirjutab peapiiskop Põder.

Üheksa riigikogu liiget saatsid hiljuti Venemaa valitsusele ja riigiduumale avaliku kirja, milles nõutakse ansambli Pussy Riot liikmete kui meelsusvangide vabastamist ja inimõiguste austamist. Kirja algatajaks on Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas riigikokku pääsenud parteitu saadik Juku-Kalle Raid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles