Kohus mõistis vägivallatsenud vangivalvurid süüdi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla
Viru vangla Foto: Liis Treimann / Postimees

Viru maakohus määras täna tingimisi vanglakaristused kolmele Viru vangla endisele vangivalvurile, kes kasutasid vahistatute suhtes ilma põhjuseta vägivalda.

Vangla sisevalveteenistuse endisi töötajaid Olegi (24), Romani (47) ja Vladimirit (31) süüdistati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ametiisikute võimuliialdust.

Kõiki kolme süüdistati selles, et nad kasutasid vägivalda vahistatute suhtes, kes ei olnud ohtlikud iseendale ega valvuritele. Sellega põhjustati neile füüsilist valu.

Süüdistuse kohaselt kasutas Oleg põhjendamatut vägivalda kahe vahistatu suhtes kolmel korral, Roman kahe vahistatu suhtes kahel korral ja Vladimir ühe vahistatu suhtes ühel korral.

Kokkuleppemenetluses mõisteti Olegile karistuseks üks aasta vangistust 18-kuulise katseajaga, Romanile aasta vangistust kolmeaastase katseajaga ja Vladimirile aasta vangistust 18-kuulise katseajaga.

Karistust ei pöörata täielikult täitmisele, kui isikud ei pane katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ning täidavad katseajaks pandud kontrollnõudeid.

Samuti võeti Olegilt ja Vladimirilt aastaks ja kuueks kuuks ära õigus töötada riigi- või kohaliku omavalitsuse asutuses või eraõigusliku juriidilise isiku ettevõttes juhtival ametikohal. Sama õigus võeti Romanilt ära kolmeks aastaks.

Kõigilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud, nende katseaeg algas 29. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles