ERR: reamehe enesetapujuhtumi toimik sai 75 aastaks juurdepääsupiirangu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tänavu jaanuaris enesetapu sooritanud kaitseväe reamehe Aleksei Logvinenko vanemate ning kaitseväe esindajate kohtumise järel otsustati, et surmajuhtumi uurimine lõpetatakse ning toimik jääb 75 aastaks vaid ametialaseks kasutamiseks.

Sõjaväepolitsei juurdluse kohaselt oli Aleksei Logvinenko surma põhjuseks enesetapp ning see ei olnud seotud teenistuskohustuste täitmisega, vahendas ERRi uudisteportaal venekeelset «Aktuaalset kaamerat».

Uurimismaterjalidele kehtestatud 75 aasta pikkust juurdepääsupiirangut põhjendas kaitseväe peastaabi teavitusosakond avaliku teabe seadusest tulenevate nõuetega.

Täna uurija juures toimunud kohtumisel anti Aleksei vanematele Leonid ja Taissia Logvinenkole ning noormehe sõbrannale üle noormehe hüvastijätukiri, tema märkmik ja päevik, enne seda olid vanematele üle antud hüvastijätukirja ja tema märkmete koopiad.

Leonid Logvinenko sõnul tekkis tal täna pärast kohtumist veelgi rohkem küsimusi, näiteks ei suudetud vanematele selgitada, miks kandis sõdur traagilisel päeval kaks numbrit väiksemaid saapaid.

Autojuhina teeninud 23-aastane ajateenija lasi end maha Galili automaatrelvast. Ajateenija alustas teenistust mullu juulis ning tema teenistusaeg oleks saanud läbi tänavu mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles