Savisaar: ootan erakonnast lahkujate otsust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatuse koosolekule suunduvad Kalle Laanet (vasakult), Deniss Boroditš, Jüri Ratas ja Rainer Vakra on sel pildil veel kõik ühes parteis. Laaneti väljaviskamine tekitas küsimuse, kas leidub veel lahkujaid.
Keskerakonna juhatuse koosolekule suunduvad Kalle Laanet (vasakult), Deniss Boroditš, Jüri Ratas ja Rainer Vakra on sel pildil veel kõik ühes parteis. Laaneti väljaviskamine tekitas küsimuse, kas leidub veel lahkujaid. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles, et ootab erakonnast lahkuda ähvardanud liikmete otsust juba Kalle Laaneti erakonnast väljaviskamisele järgnenud päevast alates, kuid meenutas riigikogu liikmetele nende kohustusi partei ees.

Savisaar polnud Jüri Ratase otsusest erakonda edasi jääda üllatunud. «Me mõtleme Jüri Ratasega väga paljuski ühtemoodi – see, mida räägib tema ja mida olen rääkinud mina, on küllalt sarnane,» lausus Savisaar Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil. «Ka poliitiline karjäär näitab seda, nii tema kui minu puhul.»

Parteiliikmete Keskerakonnast lahkumist kommenteerides kordas ta taas, et lahkumine on iga inimese vaba valik ning keegi selleks takistusi ei tee: «Kui mõni seda soovib ja leiab, et talle on parem koht mõnes teises parteis või parteituna, siis see võimalus tal on.»

«Riigikogu liikmete suhtes on mõnevõrra teine küsimus, sest nad on seotud teatud kohustustega erakonna ees,» lisas Keskerakonna esimees. «Eks nad teevad oma otsused, ootan seda otsust juba järgmisest päevast peale Laaneti erakonnast väljaarvamist.»

«Ma loodan, et nad siiski jäävad erakonda ja jäävad selle juurde, mida erakonnaga liitudes omal ajal kinnitasid. Aga las nad mõtlevad, ärme segame inimesi selles tähtsas tegevuses,» soovitas Savisaar.

Üleeile õhtul kogunesid Keskerakonna «vabamõtlejad» ja langetasid otsuse, et teevad lähiajal erakonnast lahkumise ühisavalduse. Ratas teatas kohalviibijatele üllatuseks, et tema jääb erakonda ja rohkem seesugustel koosolekutel ei osale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles