USA suursaadik on Venemaale pinnuks silmas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Venemaal Michael McFaul.
USA suursaadik Venemaal Michael McFaul. Foto: SCANPIX

Vene võimud kritiseerisid taas USA Venemaa suursaadikut Michael McFauli, kelle hiljutist avaldust raketikilbi kohta nimetas välisminister Sergei Lavrov arrogantseks.

«Eile tegi meie kolleeg – USA suursaadik – väga arrogantse avalduse, mille kohaselt ei tehta raketikaitsesüsteemis ühtegi muudatust. Kuid suursaadikuna peaks ta teadma, et arvestada tuleb ka teise riigi huvidega,» märkis Aserbaidžaanis visiidil viibib Lavrov uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Üleeile ütles McFaul samale uudisteagentuurile antud intervjuus, et USA ei aktsepteeri seoses Euroopasse rajatava raketitõrjesüsteemiga piiranguid, kuid teeb Venemaaga koostööd, et leevendada seoses projektiga Moskvas tekkinud kartusi.

Venemaa on USA eestvedamisel rajatavale raketikilbile vastu seisnud ning nõudnud NATO-lt juriidilist garantiid, et raketikaitsesüsteem pole suunatud Venemaa vastu. Vastasel korral on Venemaa ähvardanud vastusammudega.

16. jaanuaril suursaadikuna tööd alustanud McFaul on ka varem Vene võimude kriitika alla sattunud.

Näiteks vallandas McFauli otsus kohtuda vahetult pärast tööle asumist opositsiooni liidritega Venemaa viha ning riigimeedia süüdistas USA presidendi Barack Obama endist juhtivnõunikku selles, et viimane soovib Venemaal viia lõpule nn värvilise revolutsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles