Vaher võrdles Varvara juhtumit kurikamõrvaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher
Siseminister Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits

Siseminister Ken-Marti Vaher võrdles 9-aastase Narva tüdruku tapmise uurimist paar aastat tagasi samuti ühiskonda vapustanud kurikamõrva juhtumiga, kuid lootis, et seekord jõutakse kahtlustatava tabamiseni kiiremini.

«Võib öelda etteruttavalt, et me väga loodame, et uurimine jõuab oma tajutava järgmise etapini võrdlemisi kiiresti ehk tuvastatakse kahtlusalune,» ütles siseminister riigikogu infotunnis.

«Samas, kui me vaatame sarnaseid juhtumeid, millest võib-olla kõige kõnekam on see nn kurikamõrvari juhtum, siis selles juhtumis oli mäletatavasti väga suur politseiressurss mängus. Läbi viidi üle 500 ekspertiisi ja see võttis aega kahjuks 11 kuud. Ma tahan väga loota, et Varvara juhtumi uurimine jõuab tajutava vaheetapini kiiremini, aga mingeid veksleid kahjuks välja ei saa anda,» ütles Vaher.

«Ma saan teile kinnitada igal juhul seda, et parimad politseijõud on siin mängus, kaasatud on loomulikult ka kõik teised ametkonnad, mis puudutab ekspertiisiasutusi. Keskkriminaalpolitsei on kaasatud, loomulikult kohalik kriminaalpolitsei ja prokuratuur,» lausus ta.

Vaher lisas, et ei saa täna kommenteerida uurimise üksikasju. «See traagiline juhtum on Eestis selles osas esmakordne, et lapseealine on kahetsusväärselt jäänud kadunuks ja leitud hiljem tapetuna,» tõdes ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles