Suri kirjanik Jaan Kruusvall

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. augustil 2005 esietendus Saueaugu teatritalus Läänemaal Jaan Kruusvalli näidend «Kustutage kuuvalgus», mille lavastas Margus Kasterpalu. Pildil vasakult kirjanik Jaan Kruusvall ja lavastaja Margus Kasterpalu etenduse proovis.
25. augustil 2005 esietendus Saueaugu teatritalus Läänemaal Jaan Kruusvalli näidend «Kustutage kuuvalgus», mille lavastas Margus Kasterpalu. Pildil vasakult kirjanik Jaan Kruusvall ja lavastaja Margus Kasterpalu etenduse proovis. Foto: Lauri Kulpsoo

Teisipäeval, 3. aprillil suri kirjanik Jaan Kruusvall.

Eesti Kirjanike Liit, Eesti Teatriliit ja Eesti Draamateater teatasid täna sügava kurbusega Jaan Kruusvalli ootamatust lahkumisest.

Kruusvall sündis 7. detsembril 1940. aastal Palmse vallas.

Ta lõpetas 1971. aastal Gorki-nimelise Kirjandusinstituudi. Kruusvall töötas Tallinnfilmis ning ajalehe Sirp ja Vasar toimetuses toimetajana. 1981–1987 töötas ta ajakirja Looming toimetuses.

Vahest tuntuim oli Kruusvall näitekirjanikuna, tema kuulsaimad näidendid on «Pilvede värvid», mis käsitleb Eesti maarahva Teise maailmasõja aegset saatust, ning «Vaikuse vallamaja», mis käsitleb Eesti maarahva sõjajärgset saatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles