ERR: veokijuhid rikuvad mitut nõuet

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veok.
Veok. Foto: Margus Ansu

Kui möödunud aasta esimese kolme kuuga jättis liikluses elu 19 inimest, siis tänavu on aasta algus toonud kaasa 27 inimese hukkumise, muuhulgas põhjustab sageli õnnetusi veokite kehv tehnoseisund, sobimatud rehvid või juhtide magamatus.

Pärast paari tundi raskeveokite kontrollimist võib tõdeda, et seadust täidavad veokijuhid pigem erandi kui reeglina, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi lahtine lauajupp autoplatvormil võib esialgu tunduda norimisena, siis sama lauajupp sõiduauto esiklaasis on märksa teise tähendusega. «Selliste asjade eest peaks iga endast lugupidav firma ja juht hea seisma, et sellised asjad oleks kuskile kasti sisse ära pandud,» ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvetalituse komissar Jaanus Tents.

«Kulumise aste, siin on üks kena sirge, soont enam ei tunne - seda võib nimetada F1 maailma rehviks ehk väga kiirete autode rehviks, teie vajate aga ikka teelpüsimiseks rehve,» noomis Tents üht autojuhti, kelle veokil tekitasid probleeme kehvad rehvid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles