Netanyahu: Iisrael kavatseb end kaitsta igasuguse ohu eest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kinnitusel kavatseb riik end kaitsta igasuguse teiselt poolt piiri ähvardava ohu eest.

Politsei oletuse järgi oli kuurortlinna Eilatit tabanud rakett saadetud teele Egiptusest Siinai poolsaarelt, vahendab Reuters. «Me oletame, et see oli pärit Siinailt, kuid ma kordan – see on esialgne hinnang olukorrale,» ütles Eilati linna politseijuht Ron Gertner.

Peaministri Netanyahu sõnul on juba pikka aega näha, et Siinai poolsaar on pöördumas Iisraeli kodanike vastu. «Me näeme seda ja me tegutseme, oleme ehitanud muljetavaldava aia, kuid see ei pea rakette kinni. Küll me leiame ka lahenduse raketiprobleemile. Ja me anname hoobi neile, kes tulevad meid ründama ja ka rünnaku organisaatoritele,» rääkis valitsusjuht.

Rakett kukkus ehitusplatsile, jäädes 400 meetri kaugusele elurajoonist. Ükski inimene viga ei saanud.

Piirkonna elanikud väidavad, et kuulsid kolme plahvatust. Siiani on leitud aga vaid ühe raketi jäänused. Gertneri sõnul jätkavad politseinikud teiste võimalike rakettide otsinguid.

Julgeolekuametnikud suurendasid pärast rünnakut valmisolekut. Ajalehe Jerusalem Post andmetel on olukord Eilatis aga rahulik.

Tegemist on esimese Egiptuse poolt Eilati linna tulistatud raketiga pärast diktaator Hosni Mubaraki riigipea ametikohalt kõrvale tõrjumist mullu veebruaris.

Iisraelile teevad muret Siinai poolsaarel sagenenud rahutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles