Liibüa kohus esitas ukrainlastele süüdistuse Gaddafi aitamises

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Muammar Gaddafi (pildil) ise tapeti juba eelmise aasta oktoobris, siis arvete klaarimine tema lähedastega ja abilistega alles käib.
Kui Muammar Gaddafi (pildil) ise tapeti juba eelmise aasta oktoobris, siis arvete klaarimine tema lähedastega ja abilistega alles käib. Foto: SCANPIX

Liibüa sõjaväekohus Tripolis esitas ametliku süüdistuse 22-le Ukraina kodanikule ja seda eksdiktaator Muammar Gaddafi abistamises.

«Meie kodanikele esitati süüdistus tehnika remontimises Gaddafi kunagise režiimi huvides,» rääkis Ukraina välisministeeriumi pressisekretär Aleksandr Dikusarov RIA Novostile ja lisas, et ükski kohtualune end süüdi ei tunnistanud.

Seda, et Liibüas on vangis grupp ukrainlasi, tuli avalikuks septembris 2011. Riigis leidis samal ajal aset kodusõda Gaddafi pooldajate ja vastaste vahel.

Tsiviilisikutest ukrainlased olid töötanud seal naftatööstuse objektidel.

Meedias kirjutati nende kinnivõtmisel, et tegemist on ukrainlastest snaiperitega, kes võitlesid Gaddafi režiimi poolt. Ukraina välisministeerium lükkas need jutud juba siis tagasi.

Viimased kuus kuud veetsid ukrainlased koduarestis. Märtsi lõpus lasti kolm Ukraina kodanikku vabaks ja nad pääsesid kodumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles