Scoutsrännakul võistles rekordarv osalejaid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutsrännakul osalejad.
Scoutsrännakul osalejad. Foto: Kaitseväe peastaap

Scoutspataljoni aastapäeva puhul Pakri poolsaarel korraldatavast traditsioonilisest Scoutsrännakust võttis täna osa ligi 1400 inimest.

Pataljoni taasloomise üheteistkümnendale aastapäevale pühendatud sõjalis-sportliku rännaku võitis ajaga 2:50:05 Tartu maleva Tamme malevkonna kaitseliitlane reamees Alo Rand, kes osales Scoutsrännakul kolmandat korda.

„Sel aastal oli rännakul üle ootuste palju osavõtjaid, samuti oli võistlejate seas palju ajateenijaid,“ ütles võistluse peakorraldaja leitnant Rauno Mäe. „Viimaste nädalate ilm tegi raja varasemast pisut keerulisemaks, kuid võitja tulemus oli siiski üsna rekordilähedane.“

Sel aastal üheksandat korda korraldatud Scoutsrännakule olid kutsutud osalema kõigi jõustruktuuride esindajad ja tsiviilisikud.

Rännaku juhendi kohaselt peavad osalejad läbima umbes 30 kilomeetrise marsruudi kandes 15 kilogrammi kaaluvat varustust. Kaitseväelastel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kilogrammi raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased läbima rännaku välivormis. Teised osalejad kannavad juhendi kohaselt 15 kilogrammi raskust seljakotti.

Rännakurajal olid vee- ja teejaotuspunktid ning kahekümnendal kilomeetril mustikasupp. Pärast finišeerimist pakuti osalejatele 1. jalaväebrigaadi tagalapataljoni sööklas sooja sõdurisuppi.

Eelmistel aastatel on rännakul osalenud tuhatkond kaitseväelast, kaitseliitlast, politseinikku, päästeametnikku ja tsiviilisikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles