ÜRO seadis Süüriale vägivalla lõpetamiseks tähtaja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO eriesindaja Süürias Kofi Annan
ÜRO eriesindaja Süürias Kofi Annan Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis täna heaks maailmaorganisatsiooni endise peasekretäri Kofi Annani rahuplaani vaenutegevuse lõpetamiseks Süürias.

Sellega antakse Süüria valitsusvägedele 10. aprillini aega sõjategevuse lõpetamiseks ning elamurajoonidest taandumiseks. Ka nõuab ÜRO nii valitsusvägedelt kui ka opositsioonilt vaenutegevuse täielikku lõpetamist 48 tunni jooksul pärast 10. aprilli tähtaja kukkumist, vahendas uudisteagentuur AFP.

Inimõiguslaste sõnul jätkavad Süüria valitsusväed aga Homsi, Deraa ja Douma linna pommitamist. Mullu märtsis puhkenud kokkupõrgetes on saanud ÜRO andmetel surma üle 9000 inimese.

ÜRO ja Araabia Liiga erisaadiku Annani kuuest punktist koosnev rahuplaan sisaldab näiteks sõjategevuse lõpetamist, abisaadetiste edastamist tsiviilisikutele ja riigisisest poliitilist rahuprotsessi. Samuti peab Assad vabastama viimase aasta jooksul poliitilistel põhjustel vahistatud inimesed ning tagama rahvale õiguse rahumeelselt meelt avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles