Kohus ei vabastanud tapjat ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus ei vabastanud möödunud nädalal ennetähtaegselt vanglast meest, kes kannab tapmise eest pikka vangistust.

Põhja ringkonnaprokuratuur oli varem kaheksal korral karistatud Vladimir Aleskerovi ennetähtaegsele vabastamisele vastu ning ka kohus leidis, et raske isikuvastase kuriteo sooritanud mees peab vanglas karistust edasi kandma.

Ka mullu veebruaris arutas kohus Aleskerovi vabastamist ning ka siis leidis kohus, et mehe vabadusse lubamiseks pole alust.

Harju maakohus karistas koolihoovis joomakaaslase surnuks peksmises osalenud Aleskerovit 2008. aasta veebruaris seitsmeaastase vangistusega. Temaga koos kohtu all olnud Andrei Gorobets sai sama pika karistuse, Sergei Stramtsov aga kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Süüdistuse järgi tarvitasid süüdistatavad oma hilisema ohvriga 2007. aasta 10. juunil Väike-Õismäe gümnaasiumi territooriumil alkoholi. Meeste vahel tekkis tüli ning Gorobets, Stramtsov jaAleskerov peksid joomakaaslase Suido surnuks. Politsei tabas arvatavad tapjad ning kohtu loal nad vahistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles