Tõmošenko keeldub haiglaravist Ukraina haiglas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko (paremal) koos tütre Jevgeniaga 2011. aasta oktoobris Kiievi kohtus.
Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko (paremal) koos tütre Jevgeniaga 2011. aasta oktoobris Kiievi kohtus. Foto: SCANPIX

Vangistatud Ukraina ekspeaminister Julia Tõmošenko, kellel võimud lubasid minna ravile Harkivi haiglasse, keeldub võimude pakkumisest.

Mullu oktoobris võimu kuritarvitamise pärast seitsmeks aastaks vangi mõistetud Tõmošenko toetajate sõnul on opositsioonijuht alates vanglasse minekust kannatanud tõsiste seljavalude käes ja on sama hästi kui voodihaige. Nende sõnul pole talle vajalikku arstiabi tagatud, kuid võimud on sedalaadi väited ümber lükanud.

Esmaspäeval teatas aga Ukraina peaprokurör, et Tõmošenko võib minna haiglaravile väljaspool Katšanovski haiglat, kus naine talle määratud karistust kannab. Tõmošenko tütre Jevgenia Tõmošenko kinnitusel on tema ema aga keeldunud võimude pakkumisest saada ravi Harkivis asuvas kliinikus, vahendas uudisteagentuur Interfax.

Julia Tõmošenko väitis oma peamisele poliitilisele rivaalile president Viktor Janukovõtšile saadetud avalduses, et võimude pakkumise näol on tegemist PR-demonstrantsiooniga.

Tõmošenko suhtub võimude pakutavasse ravisse skeptiliselt ning on varem korduvalt väitnud, et vanglaarstid on erapoolikud ja töötavad tema poliitilise rivaali Janukovõtši käsul. Ka täna tehtud avalduses nõudis Tõmošenko, et teda raviksid sõltumatud arstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles