Politseijuhti pussitanud mees taotleb oma süükoorma vähendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Rakvere politseijaoskonna juhti Lembit Kaldat pussitanud mees vaidlustas enda süüdimõistmise Viru maakohtus ning taotleb Tartu ringkonnakohtus nii oma süükoorma kui ka karistuse vähendamist.

Kui maakohus mõistis 40-aastase Ivar Seppeni süüdi tapmiskatses, siis Seppeni kaitsja vandeadvokaat Matti Reinsalu leiab oma apellatsioonkaebuses, et ringkonnakohus peaks Seppeni süü ümber kvalifitseerima raskete tervisekahjustuste tekitamiseks ning mõistma maakohtus määratust leebema karistuse.

Tartu ringkonnakohus arutab Seppeni süüasja järgmise nädala kolmapäeval.

Viru maakohus karistas Seppenit tänavu jaanuari alguses tapmiskatse eest üheksa-aastase vangistusega. Täpselt sellist karistust taotles kohtualusele ka prokurör.

Kalda sattus rünnaku ohvriks mullu 22. aprillil kella 21.30 ajal, kui tema koduukse taha ilmunud tuttav mees teda pärast esikusse kutsumist pussitas. Ründaja lahkus sündmuskohalt, kuid ligi pool tundi hiljem andis alkoholijoobes Ivar Seppen end üles. Mitu torkehaava saanud Lembit Kalda viidi haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Mees paranes saadud haavadest ning praeguseks on tööle naasnud.

Seppen tunnistas politseiniku ründamist ning möönis ülekuulamisel, et tüli ajend oli tema omaaegne vallandamine politseist. Esialgsetel andmetel oli vallandamisteema ka varasemalt kahtlustatava ja Lembit Kalda vahel päevakorrale kerkinud, kuigi füüsiline rünnak oli esmakordne.

Ivar Seppen on endine politseiametnik, kes vabastati politseist kahe aasta eest, kui ta oli joobes olekus põhjustanud kerge liiklusõnnetuse.

49-aastane Lembit Kalda on politseis töötanud alates 1991. aastast. Rakvere politseijaoskonda asus ta juhtima 2008. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles