Lang: Kurm ei ole teenistuspiiranguid rikkunud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kurm (paremal).
Margus Kurm (paremal). Foto: Toomas Huik.

Justiitsminister Rein Lang kaitses täna riigikogus riigiprokurör Margus Kurmi ning tõdes, et iga sarnase ajakirjanduses avaldatud süüdistuse alusel kriminaal- või teenistusliku menetluse alustamine oleks võit kuritegevusele.

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni liikmed esitasid justiitsminister Rein Langile arupärimise seoses riigiprokurör Margus Kurmi võimaliku raha nõudmisega oma kinnisvarafirmale.

Arupärimine oli ajendatud ajakirjanduses avaldatud professor Javanshir Suleymanovi tõsiste süüdistustega, mille kohaselt on juhtiva riigiprokuröri Margus Kurmi erahuvid olnud seotud Ahlim Zeinalovi ja Mirza Jamalovi vastu algatatud ja kohtusse jõudnud kriminaalasjaga.

Professor Javanshir Suleymanovi väidete kohaselt on kohtuprotsessi materjalid võltsitud ning juhtiv riigiprokurör Margus Kurm on süüdistatavaid varem tundnud ja nõudnud nendelt raha oma kinnisvarafirmale.

«Mina olen reageerinud adekvaatselt, jäädes rahulikuks ja lastes tal teha oma rasket tööd,» ütles justiitsminister Rein Lang täna riigikogus Margus Kurmi suunas avaldatud süüdistusi kommenteerides.

Lang rõhutas, et Kurmi raske töö hulgas on ka sama kõne all olev kriminaalasi, kus on süüdistatavana vastutusele võetud rahvusvaheline narkootikume vedav jõuk.

Lang kinnitas, et Kurmi suhtes ei ole alustatud kriminaal- või distsiplinaarmenetlust, sest selleks ei ole olnud alust. Kurm ei ole Langi sõnul rikkunud teenistuspiiranguid, mille kohaselt on prokuröridel lubatud olla investor.

Lang lisas, et Kurmi vastaste süüdistuste ajakirjanduses avaldamise eesmärk võis olla soov takistada kriminaalmenetlust ja õõnestada prokuröri tööd.

«Kui kõigi selliste vihjete peale hakatakse reageerima, siis kuritegevus saavutakski oma eesmärgi,» lisas Lang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles